Քաղցր սուջուխը հին հայկական աղանդներից է: Սովորաբար պատրաստվում է աշնանը, երբ հասնում են ընկույզն ու մրգերը: Բոլորիս պատրաստման ընթացքը թվում է շատ բարդ, բայց իրականում շատ հեշտ և հետաքրքիր գործընթաց է: Ինքս առաջին անգամ էի պատրաստում և շատ լավ ստացվեց🤍
Անհրաժեշտ է՝
Ընկույզ՝ 1- 1,5 կգ🥜
Շփոթի համար՝
Ջուր՝ 3 լ💧
Դոշաբ՝ 450 գրամ🍇
Ալյուր՝ 400 գրամ
Շաքարավազ՝ 1 կգ
Դարչին՝ 2-3 փայտիկ
Մեխակ՝ 10 հատ
Անուշ լինի🙈
BLOGGIN.am-ը հարթակ է, որը ներկայացնում է հոդվածներ, լուսանկարներ, տեսանյութեր, մեջբերումներ և այլն Հայաստանի, հայերի և հայկական մշակույթի մասին։