Էկլեր, որը վստահ եմ, որ կստացվի քեզ մոտ🤎

Անհրաժեշտ է՝

Խմորի համար.

Ջուր՝ 250 մլ💧
Բուսայուղ՝ 120-150 մլ
Աղ՝ մի պտղունց🧂
Ալյուր՝ 250 գրամ🍚
Ձու՝ 6 հատ /միջին չափսի/🥚

Կրեմի համար.

Շաքարավազ՝ 300 գրամ 🍚
Ալյուր՝ 150 գրամ
Կաթ՝ 350 մլ🥛
Կարագ՝ 100 գրամ🧈
Վալինին՝ մի պտղունց

Պատրաստման եղանակը՝

Ջուրը, աղն ու բուսայուղը խառնում են իրար, դնում կրակին, հասցնում եռման աստիճանի, կրակը դանդաղեցնում, ավելացնում մաղած ալյուրը և արագ-արագ խառնում, որ գնդիկներ չմնա: Երբ կաթսայի տակ փառանման շերտ առաջանա, պետք է վերցնենք կրակից: Թողնում ենք հովանա, որից հետո հատ-հատ ավելացնում ենք ձվերը՝ անընդհատ խառնելով և ստանում համասեռ զանգված:
Խմորը լցնում ենք խոհարարական թաղանթի մեջ, ջեռոցի թավայի վրա էկլերի տեսք ենք տալիս, և ուղարկում նախապես տաքացված ջեռոցը 8-12 րոպե 220 աստիճանի տակ, որի հետո ջերմաստիճանն իջեցնում ենք 180 աստիճան և թխում ևս 10 րոպե:

Այժմ պատրաստենք կրեմը. շաքարավազն ու ալյուրը խառնում ենք իրար, ստանում համասեռ զանգված, որից հետո ավելացնում ենք կաթը և մարմանդ կրակի վրա խառնելով եփում՝ մինչև պնդանա: Կրակից վերցնելուց հետո ավելացնում ենք կարագն ու վանիլինը:

Էկլերները սառչելուց հետո մի փոքր անցք ենք անում, մեջը զգուշություամբ լցնում կրեմը: Մատուցելիս ավելացնում ենք շաքարի փոշի:

Բարի ախորժակ🤎

©lilits_food_blog

 


 

BLOGGIN.am is the ultimate platform that features Articles, Photos, Videos, Quotes, etc. from Armenia & Armenians!