Հավի Գուն Բաո /ասիական խոհանոց/
Անհրաժեշտ է՝
Հավի կրծքամիս՝ 0,5 կգ
Բուլղարական պղպեղ /ինձ մոտ երեք գույն են, յուրաքանչյուրի կեսն եմ օգտագործել/🫑
Գազար՝ 2 հատ🥕
Գետնանուշ՝ 120 գրամ
Սոուսի համար՝
Թթվասեր՝ 1 ճ/գ
Տոմատի մածուկ՝ 1 ճ/գ🥫
Սոյայի սոուս՝ 1 ճ/գ
Տոբասկո՝ 1 թ/գ
Շաքարավազ՝ 1 ճ/գ
Սխտոր՝ 1 պճեղ🧄
Չիլի պղպեղ՝ 0,5 հատ🌶
Բուսայուղ
Հավի կրծքամսի համեմունքներ՝
Կետչուպ՝ 1 թ/գ
Թթվասեր՝ 1 թ/գ
Սոյայի սոուս՝ 1 ճ/գ
Մեղր՝ 1 ճ/գ🍯
Ալյուր՝ 1 ճ/գ
Պապրիկա
Սև պղպեղ
Օրեգանո
Աղ
Պատրաստման եղանակը՝
Հավի կրծքամիսը երկար կտրատել, իր համար նշված համեմունքներով սոուս պատրաստել և թողնել 20-30 րոպե:
Բուսայուղը կրակի վրա լավ տաքացնել, այնուհետև հավի կրծքամիսը տեղափոխել այդտեղ. տապակել 6-7 րոպե:
Պղպեղներն ու գազարը ոչ շատ մանր կտրատել, ավելացնել տապակվող հավիկին.
այնուհետև կրկին տապակել:
3-4 րոպե տապակվելուց ավելացնել մաքրած գոտնանուշը, կրկին տապակել, այնուհետև ստացված զանգվածը տեղափոխել քամիչի մեջ, որ բուսայուղը քամվի:
Այժմ պատրաստենք սոուսը.
Թավայի մեջ լցնում ենք սոուսի համար նշված մթերքները և դնում կրակին 3-4 րոպե, այնուհետև ավելացնում ենք հավով և բանջարեղենով զանգվածը և տապակում մի քանի րոպե ևս:
Մատուցում ենք տաք վիճակում, վրան ավելացնելով մանր կտրատած կանաչ սոխ և քունջութ:
Կարող եք մատուցել հենց էսպես կամ բրնձի հետ. վստահ եմ, որ համից չեք կշտանալու🙈
BLOGGIN.am is the ultimate platform that features Articles, Photos, Videos, Quotes, etc. from Armenia & Armenians!
Related Posts
March 27, 2024
Photoshoot by @arm_taraz_erevan
March 27, 2024
Photoshoot by @arm_taraz_erevan
March 27, 2024